Reggel Budapest, este görög tengerpart, és mindezt autóval? Igen!

Autóval fél nap alatt a görög tengerpartra is ellátogathat, hiszen idén nyáron elkészült a Szerbián átvezető autópálya utolsó szakasza is, melyet 26,3 kilométer hosszan hat évig építettek, a sziklás Grdelica-szoroson keresztül. A Magyarországot Görögországgal összekötő autópálya teljes hossza most kicsivel több, mint 1000 km és négy országon keresztül tart az út, nagyjából 12 órán át.

Fél nap autókázás a családdal vagy barátokkal akár bérelt autóval és már élvezheti a görög tengerpart semmihez sem hasonlítható illatát, a frissen sütött tengeri herkentyűk ízét és talán el is felejti majd azt a hihetetlen fáradtságot, amit egy ilyen élményekkel teli út hordoz magában. Egy dolog biztos, sosem fogja elfelejteni ahogyan a város esti fényei megtörnek a hatalmas kikötő víztükrében.

További látnivalók a városban, amiket mindenféleképpen keressünk fel:

A Fehér Torony, a 15. század közepén, az oszmán időkben épült erődítmény a város egyik leghíresebb jelképe. A Ta Kastra – erőd, az Ano Polinál levő 7 toronyból álló akropolisz oldalában egy nagy park, a Pasa kertje található. A Galerius diadalív, az Arisztotelész tér közelében található díszkaput Galérius császár perzsák felett aratott győzelmét hirdeti több mint 1.600 éve. Piac tér, szintén az Arisztotelész tér közelében található, ősi hal- termény- és húspiac. A Hagia Sophia, világörökségi védelem alatt álló bizánci templom a város központjában. Görögország legrégebben működő templomainak egyike.

Persze nem mindenki szereti az aktív kikapcsolódást. Szerencsére Görögország legszebb tengerpartjaiból ide is jutott a strandolni vágyók számára, a déli részen fekvő külvárosi város, a Peraia (vagy Perea) tengerparti üdülőhelyként működik. A város gyakori buszjáratokkal van összekötve és strandja igen népszerű és dinamikus éjszakai életet élvez. Számos turisztikai létesítményt, valamint számos éttermet és bárt kínál. A strand kisgyermekek számára is alkalmas, így egy családi nyaralás során szinte tökéletes választás lehet.

Amennyiben már csak egy 7 személyes autó hiányzik a tökéletes nyaralás megkezdéséhez, béreljen egy családi egyterűt és élvezze a luxus utazás minden percét! 

Vélemény, hozzászólás?